Intranet

aaaPredmeti

V Laboratoriju za slikovne tehnologije izvajamo različne predmete na dodiplomskem (stopnja 1), magistrskem (stopnja 2) in doktorskem (stopnja 3) študiju na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za elektrotehniko, in sicer na smereh Biomedicinska tehnika, Tehniška kakovost, Informacijsko komunikacijske tehnologije in Robotika.

Predmete izvajajo člani laboratorija, ki imajo močno in sodobno raziskovalno ozadjem. Predavanja so obogatena s temami vabljenih strokovnjakov ter združena s praktično usmerjenimi laboratorijskimi vajami, kar ustvarja ugodno okolje za prenos znanja na prihodnje generacije inženirjev.

Biomedicinska tehnika (BMT)

Laboratorij za slikovne tehnologije je del Katedre za biomedicinsko tehniko na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za elektrotehniko. Biomedicinska tehnika (BMT), pogosto preprosto imenovana kar medicinska tehnika, je uporaba inženirskih principov in konceptov v medicini in biologiji za namene ohranjanja in izboljšanja zdravja.

Poleg medicinskih slikovnih tehnologij in biomedicinske optike, ki sta med temeljnimi področji Laboratorija za slikovne tehnologije, je BMT multidisciplinarna veda, ki zajema področja, kot so bioinformatika, biomehanika, biomateriali, medicinski pripomočki, klinična in rehabilitacijska tehnika ter tudi regulativo.